Picknicken met Braem #1 / de Kielse pootblokken

25.08.2010

Deze zomer spreidt Antwerpen Averechts / cityLabo op gazons die Braem zelf ontwierp een fleurig tafellaken uit en nodigen u van harte uit op een ludieke, modernistisch getinte picknick.
U brengt zelf uw boterhammetjes of lunchbox mee, wij zorgen voor een glaasje bubbels, een praktisch Braem-souveniertje en pakkende verhalen over een van de meest omstreden urbanisten die Antwerpen ooit gekend heeft. De omgeving doet de rest...

 lees meer

Nergens is sociale woningbouw zo goed vertegenwoordigd als op het Kiel. Je vindt er een staalkaart van alle 20ste eeuwse ‘sociale' bouwtranten. Ook Braem bouwde hier een wooncomplex van 800 woningen, volgens de modernistische principes. Leermeester Le Corbusier komt er regelmatig om het hoekje kijken. De Kielse blokken werden Braems ‘pièce de résistance', waarmee hij internationale vermaardheid kreeg. Maar hoe ziet het leven er hier 50 jaar later uit? Wat is er van de utopische plannen van deze wereldverbeteraar geworden?

Deze picknick wordt nogmaals georganiseerd op zondag 5 september 2010. Er is bovendien ook een picknick in de Deurnse Arenawijk.

Praktische informatie:
duur? 12u > 15u
reservatie? Reserveren is verplicht en kan telefonisch op 03 260 39 39. Deze activiteit gaat pas door vanaf 10 inschrijvingen. Maximum 20 deelnemers.
opmerking: Bij slecht weer is er een indoor versie van de picknick voorzien.

BEZOEK


ingang OC Nova
Schijfstraat 105
2020 Antwerpen

12 € (10 € voor leden Antwerpen Averechts)


ORGANISATOR

Antwerpen Averechts / cityLabo
www.antwerpenaverechts.be


MEER INFO