Picknicken met Braem #2 / de Deurnse Arenawijk

11.08.2010

Deze zomer spreidt Antwerpen Averechts / cityLabo op gazons die Braem zelf ontwierp een fleurig tafellaken uit en nodigen u van harte uit op een ludieke, modernistisch getinte picknick.
U brengt zelf uw boterhammetjes of lunchbox mee, wij zorgen voor een glaasje bubbels, een praktisch Braem-souveniertje en pakkende verhalen over een van de meest omstreden urbanisten die Antwerpen ooit gekend heeft. De omgeving doet de rest...


 lees meer

Na de Tweede Wereldoorlog werd Braem tot urbanist van Deurne benoemd. Voor de buurt rond het oude Fortje van Deurne tekende hij megalomane plannen voor een woonwijk, die uiteindelijk maar gedeeltelijk werden uitgevoerd. Hoe zagen zijn oorspronkelijke plannen eruit? Wat kwam ervan terecht? Waar zit het verschil met zijn Kielse blokken? En dan is er nog de Arena sporthal zelf... Een ambitieus verhaal, vol tegenslagen en dromen over kosmische harmonie.

Deze picknick wordt nogmaals georganiseerd op woensdag 1 september 2010. Er is bovendien ook een picknick bij de Kielse pootblokken.

Praktische informatie:
duur? 12u-15u
reservatie? Reserveren is verplicht en kan telefonisch op 03 260 39 39. Deze activiteit gaat pas door vanaf 10 inschrijvingen. Maximum 20 deelnemers.
opmerking: Bij slecht weer is er een indoor versie van de picknick voorzien.

BEZOEK


ingang Arena sporthal
Arenaplein
2100 Deurne

Uren
12:00

12 € (10 € voor leden Antwerpen Averechts)


ORGANISATOR

Antwerpen Averechts / cityLabo
www.antwerpenaverechts.be


MEER INFO