Educatie

In het kader van het Braemjaar is er een educatieve brochure ontwikkeld om jongeren uit de derde graad secundair onderwijs kennis te laten maken met de architectuur van Renaat Braem.

Aan de hand van de brochure kan een bezoek worden gebracht aan vier bekende realisaties van Braem in het Antwerpse: het Renaat Braem Huis, het Administratief Centrum of de 'Politietoren', het Middelheimpaviljoen en de woonwijk Kiel. In de brochure voor de leerlingen staan prikkelende vragen en informatieve foto’s. Ze gaan zelf op zoek naar de eigenheid en de waarde van Braems architectuur.

U kan met uw klas ook een kijkje nemen in het interieur van de vier gebouwen. Hiervoor maakt u ofwel zelf een afspraak met de eigenaar van het gebouw (alle praktische informatie vindt u in de educatieve brochure) ofwel reserveert u een rondleiding op een van de leerlingendagen. Wil u nog meer Braem bekijken, breng dan een bezoek aan de tentoonstelling Renaat Braem 1910 2010 of volg de Braemroute.

Productie: VAi, VIOE en Middelheimmuseum

 lees meer

 

Waar vindt u meer informatie:

Cobra.be

- beeldfragmenten en reportages over Braem op www.cobra.be (Deze link werkt niet meer. U kunt de filmpjes echter terugvinden door op cobra de tag 'Renaat Braem' in te geven)

Braemroute

- digitale routekaart op www.braem2010.be/braemroute

Over Renaat Braem

- filmpje op ArchiTV (Link werkt niet meer)

Over het tentoonstellingspaviljoen Middelheimmuseum

- J. Braeken. “Renaat Braem en het Middelheimmuseum. Beelden van een paviljoen”, in: M&L, 2006, jg. 25, nr. 1, pp. 43-66.

Over het Renaat Braem Huis

- website van het Renaat Braem Huis

- Themanummer M&L over het Renaat Braem Huis

Over het Modernisme

- handleiding en website School maken in architectuur

Educatieve brochure

Download hier de educatieve brochure  (pdf)


Contact