Renaat Braem Huis

Bezoek het Braemhuis en beleef de optimistische sfeer van het moderne wonen in de jaren ’50.

 lees meer

Renaat Braem ontwierp zijn woning als veertiger op het hoogtepunt van zijn kunnen. En zo kwam het ook tot ons, intact en ongewijzigd, bemeubeld zoals in de eerste dagen zij het aangevuld met het geheugen van veertig jaar leven en werken. Braem schonk zijn woonst bij leven en sinds 1999 beheert de Vlaamse Gemeenschap zijn architecturale nalatenschap.
Het VIOE gaf de schenking een kwaliteitsvolle en authentieke herbestemming die de toekomst van de woning verzekert en zo goed mogelijk Braems wens respecteert. Het woonhuis werd een huismuseum, een voor België ongekend initiatief voor naoorlogse architectuur. Een museum dat ook Braems geheugen belichaamt. Niet enkel het interieur maar ook zijn plastisch oeuvre en persoonlijk archief werden overgedragen en zijn in dit herdenkingsjaar een onuitputtelijke bron.

Wil u alvast een voorproefje? Neem dan een virtuele kijk in het interieur op de themasite van het Renaat Braem Huis.

Het Renaat Braem Huis werd ook opgenomen in de educatieve brochure.

Praktische informatie:
Een bezoek aan het Renaat Braem Huis wordt georganiseerd in kleine groepjes. In de voormalige garage kan u een videopresentatie over het leven en werk van de architect bekijken.
duur: ca. 1,5 u

U kan een bezoek boeken bij:
Antwerpen Averechts – Braem, de kunst van het wonen
boeken via www.antwerpenaverechts.be of secretariaat@antwerpenaverechts.be
of bij
Gidsenwerking, Dienst Toerisme stad Antwerpen
boeken via www.visitantwerpen.be of gidsenwerking@stad.antwerpen.be

Voor leerlingen van de derde graad secundair onderwijs kan er een aangepaste rondleiding met educatieve brochure worden geboekt.

 

Bezoek


Renaat Braem Huis
Menegemlei 23, Deurne


Openingsuren

op afspraak


Reservatie